helpen | leren | inspireren | pelgrimeren

TV-programma – Laat mij maar lopen

Omroep MAX heeft in augustus 2018 de vierdelige serie ‘Laat mij maar lopen’ uitgezonden. In deze serie worden zeven wandelaars gevolgd die de Via de la Plata lopen, vanaf Salamanca naar Santiago de Compostela*.  De serie is bedacht en gemaakt door Mariska van de Klis en haar produktiebedrijf. Mariska heeft zelf meerdere pelgrimstochten gelopen, in Spanje en Italië.

Lees het hele artikel, en wat ik van de serie vind.

Film ‘Ich bin dann mal weg’

De inhoud van deze video is niet standaard beschikbaar.
Door te klikken op [accepteer] in de banner onderaan de pagina of op een banner (die bij elke video getoond wordt) ga je ermee akkoord dat er third party cookies kunnen worden geplaatst op jouw computer en kan je alle video's op de website bekijken .

Verfilming van het populaire boek ‘Ik ben er even niet’ van de Duitse komiek Hape Kerkeling. Het enige boek dat ik ooit, na het lezen van een paar bladzijden, in de hoek heb gegooid. De eerste druk had als ondertitel namelijk ‘Mijn voetreis naar Santiago’. Hape nam op bladzijde vijf al de bus, omdat hij moe was en het regende.

Continue reading

Gelezen – Praktisch pelgrimeren

praktisch_pelgrimerenEindelijk sla ik het er maar eens op na, het boek ‘Praktisch Pelgrimeren naar Santiago de Compostela’ van Joop van der Meulen. Het boek geeft antwoord op veel gestelde vragen die aspirant pelgrims kunnen hebben en is uitgegeven door Het Nederlands Genootschap van Sint Jacob.

Continue reading

Gelezen – ‘Wat beweegt je?’

wat_beweegt_je_omslagTer gelegenheid van haar 10-jarig bestaan heeft De Vakantiefietser een mooi boek uitgegeven: ‘Wat beweegt je’. Geschreven door fietsmonteur-in-ruste Gaele Strootman, die daarmee een van zijn dromen heeft waargemaakt. Wat blijkt, Gaele is niet alleen handig met fietsen, maar ook met mensen.

Continue reading

Gelezen – ‘Santiago Here we go!’

Boek Santiago Here we go (klein)In een forum op internet zie ik een boek langskomen dat de woorden ‘tieners’ en ‘Santiago’ in de titel blijkt te hebben. Tot mijn grote verrassing blijkt het te gaan over een gezin uit België dat in 2010 vanuit Oostkamp naar Santiago is gefietst. Het gezin bestaat uit Wim en Ria Demey en hun twee tienerdochters Kathleen en Hannelore. Dat zie of hoor je niet vaak, tieners op de fiets naar Santiago. Lezen dus!

Continue reading

Wie we zijn

Pieter-Bas (1969) en Ellen (1975). Alleen, samen en met onze kinderen Fenna (2008) en Thije (2011) hebben we al vaker te voet en met de fiets de weg naar Santiago 'gedaan'. Met onze ervaring(en) in onze rugzak, helpen we graag anderen op weg. Met Pelgrimwijzer willen we nieuwe pelgrims laten zien wat pelgrimeren kan inhouden en op een eenvoudige manier op weg helpen. Met informatie, onze ervaringen en artikelen uit onze webwinkel Pelgrimsdingen.

Contact

De Opstekker 5
8494 PA | Nes (gemeente Heerenveen) | NL

+31 (0) 6 3023 1084

pb@pelgrimwijzer.nl
pelgrimwijzer.nl

Copyright © 2018 Pelgrimwijzer 

contact           disclaimer           privacy policy