Camino Primitivo

De Camino Primitivo (ook bekend als de Camino Interior) is 320 kilometer lang en begint in Valleviciosa aan de Camino del Norte. De route loopt door Oviedo en Lugo en sluit bij Melide aan op de Camino Frances. Vanaf Melide is het nog 50 kilometer naar Santiago.

Camino Primitivo

Kenmerkend

De Camino Primitivo is een pittige route met veel klimmen en dalen, maar voert meestal wel over prima paden. Er moet redelijk vaak over de weg worden gelopen, zeker tussen Villaviciosa en Oviedo en na Lugo. Als het weer goed is kan je genieten van fantastische vergezichten.

Met de fiets

De Camino Primitivo is prima te doen met de fiets. De wegen waarop gereden wordt zijn over het algemeen goed. De wegen zijn weliswaar vaak smal (zoals bergweggetjes wel vaker zijn), maar er is weinig verkeer. Darnaast is het op veel plekken prima mogelijk om de wandelroute te volgen met een moutainbike. Rekening houdend met de omgeving en de andere pelgrims te voet.

Het klimaat

Het weer kan nogal ruw zijn, ook in de zomer, evenals vochtig en koud. Net als in alle berggebieden kan het weer snel omslaan. Mooie dagen met vergezichten kunnen plotseling afgewisseld worden door en hele dag dichte mist en dagen dat je doornat geregend raakt. het kan handig zijn om wat bergwandelervaring te hebben voordat je de Primitivo gaat lopen of fietsen. Het weer in aanmerking genomen is aan te bevelen deze route alleen in de zomermaanden te nemen.

Routegidsen

paconadal_kustroute

Paco Nadal
Nederlandstalig

 
outdoor_primitivo

Raimund Joos
Duitstalig

 
gids_camino_primitivo

Hans van den Breul
Nederlandstalig

        bestelknop_pelgrimwijzer_150px

Een kleine impressie

;

Het is fijn om te delen...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPrint this page