helpen | leren | inspireren | pelgrimeren

Camino Primitivo

De Camino Primitivo (ook bekend als de Camino Interior) is 320 kilometer lang en begint in Valleviciosa aan de Camino del Norte. De route loopt door Oviedo en Lugo en sluit bij Melide aan op de Camino Frances. Vanaf Melide is het nog 50 kilometer naar Santiago.

Camino Primitivo

Kenmerkend

De Camino Primitivo is een pittige route met veel klimmen en dalen, maar voert meestal wel over prima paden. Er moet redelijk vaak over de weg worden gelopen, zeker tussen Villaviciosa en Oviedo en na Lugo. Als het weer goed is kan je genieten van fantastische vergezichten.

Met de fiets

De Camino Primitivo is prima te doen met de fiets. De wegen waarop gereden wordt zijn over het algemeen goed. De wegen zijn weliswaar vaak smal (zoals bergweggetjes wel vaker zijn), maar er is weinig verkeer. Darnaast is het op veel plekken prima mogelijk om de wandelroute te volgen met een moutainbike. Rekening houdend met de omgeving en de andere pelgrims te voet.

Het klimaat

Het weer kan nogal ruw zijn, ook in de zomer, evenals vochtig en koud. Net als in alle berggebieden kan het weer snel omslaan. Mooie dagen met vergezichten kunnen plotseling afgewisseld worden door en hele dag dichte mist en dagen dat je doornat geregend raakt. het kan handig zijn om wat bergwandelervaring te hebben voordat je de Primitivo gaat lopen of fietsen. Het weer in aanmerking genomen is aan te bevelen deze route alleen in de zomermaanden te nemen.

Routegidsen

paconadal_kustroute

Paco Nadal
Nederlandstalig

 
outdoor_primitivo

Raimund Joos
Duitstalig

 
gids_camino_primitivo

Hans van den Breul
Nederlandstalig

        bestelknop_pelgrimwijzer_150px

Een kleine impressie

De inhoud van deze video is niet standaard beschikbaar.
Door te klikken op [accepteer] in de banner onderaan de pagina of op een banner (die bij elke video getoond wordt) ga je ermee akkoord dat er third party cookies kunnen worden geplaatst op jouw computer en kan je alle video's op de website bekijken .
;

Wie we zijn

Pieter-Bas (1969) en Ellen (1975). Alleen, samen en met onze kinderen Fenna (2008) en Thije (2011) hebben we al vaker te voet en met de fiets de weg naar Santiago 'gedaan'. Met onze ervaring(en) in onze rugzak, helpen we graag anderen op weg. Met Pelgrimwijzer willen we nieuwe pelgrims laten zien wat pelgrimeren kan inhouden en op een eenvoudige manier op weg helpen. Met informatie, onze ervaringen en artikelen uit onze webwinkel Pelgrimsdingen.

Contact

De Opstekker 5
8494 PA | Nes (gemeente Heerenveen) | NL

+31 (0) 6 3023 1084

pb@pelgrimwijzer.nl
pelgrimwijzer.nl

Copyright © 2019 Pelgrimwijzer 

contact           disclaimer           privacy policy