helpen – leren – inspireren – pelgrimeren

Fietsen naar Compostela en terug

Reis mee met de 6500 kilometer lange fietstocht die wij in de zomer van 2010 hebben gemaakt met onze dochter van (toen) een jaar. Vertrokken vanuit ons huis in Huizen fietsten we via Valencia naar Santiago de Compostela in Spanje. Om het rondje compleet te maken zijn we vanuit daar weer naar huis gefietst. Vijf maanden onderweg, genieten van onze opgroeiende dochter en het onderweg zijn.

pn-en-ellen-wow-750px

Passie

Letterlijk op eigen kracht met elkaar onderweg zijn, fysiek bezig zijn, dat vinden we geweldig! Het geeft een enorme kick om een lange tocht op eigen kracht af te leggen. We zien mooie landschappen aan ons voorbijtrekken, ontmoeten bijzondere mensen en ervaren tijd en afstand op een heel andere manier dan in het dagelijks leven. Onze hoofden worden leeg, we ontspannen, zijn helemaal weg, leven tijdelijk een heel ander leven.

Gezin

Een tocht als deze geeft ons de mogelijkheid om lange tijd als gezin met elkaar door te brengen, wat natuurlijk erg bijzonder is in het normaal gesproken drukke leven dat we leiden. Een druk leven gevuld met werk, een kind en de verbouwing van ons huis. Het is altijd een mooi vooruitzicht om tijd met het gezin door te brengen, zeker als het om een lange periode gaat. Samen de tijd om bijzondere dingen mee te maken.

Goed doel

Met ons besluit deze spannende onderneming aan te gaan, voelden wij ook heel sterk de behoefte hier meer betekenis aan te geven, door er ‘iets goeds’ mee te doen voor een ander. Voor wie? Voor mensen met MS! Saskia, de zus van Ellen, heeft namelijk MS en we zien van dichtbij wat voor een slopende rotziekte dat is. Wij gaan met onze fietstocht proberen zoveel mogelijk sponsorgeld bijeen te fietsen voor een medisch wetenschappelijk onderzoek dat door stichting MS-Anders wordt ondersteund. Zo hopen wij een steentje bij te dragen aan de ontdekking van een geneeswijze voor MS.