helpen | leren | inspireren | pelgrimeren

Fietsen over de camino Portugues

voorkant_op_pad_okt_2015 (thumbnail)In de Op Pad van oktober 2015 een artikel over een wat onbekendere camino, de Portugues. Hoewel, deze begint inmiddels ook aardig ontdekt te worden geloof ik. De schrijver fiets de camino in negen dagen en vindt dat wat ze zelf doet duidelijk te min.

artikel_op_pad_okt_2015 (groot)Het artikel begint namelijk een beetje vreemd, met “Ergens ben je een slappe pelgrim als je de fiets pakt in plaats van wandelt, en geen zevenentwintig maar slechts negen dagen zwoegt om in Santiago de Compostela te komen. Maar slap zijn heeft ook zo zijn voordelen.” Ik denk dat dat meer zegt over de schrijver in kwestie (die zichzelf slap vindt) dan dat er enig onderscheid is in zwaarte (of de beleving daarvan) tussen wandelen of fietsen. Afijn, als je over deze inleidende hobbel heen bent gestapt geeft het artikel een leuke inkijk in deze camino.

Als je het hele artikel wilt lezen, koop dan de Op Pad  nummer 7 van 2015. Voor praktische informatie, zoals overnachtingstips, een globale routebeschrijving van dag-tot-dag en nuttige links kan je terecht bij Op Pad.