Minder bagage mee op de fiets?

bepakte fietsEr is geen betere (of andere) manier om erachter te komen wat je mee moet nemen dan door het gewoon te ervaren. Maak een keer een proeftocht van een paar dagen. Dat wat je niet gebruikt laat je vervolgens weg, behalve die dingen die je meeneemt als een soort verzekering. Zoals reparatiemateriaal en je regenpak. Die gebruik je alleen als ‘de nood aan de man’ is, maar neem je wel altijd mee.

Continue reading

Klimmen en de strijd tegen de kilo’s

kgHet gemak waarmee je bergop klimt met de fiets is een combinatie van de factoren gewicht en conditie. Wielrenners zijn veelvuldig bezig met de strijd tegen de kilo’s en het maximale vermogen dat ze kunnen leveren. Ook stof tot nadenken voor vakantiefietsers. Misschien niet meer dan ‘stof tot nadenken’, omdat besparingen relatief gezien weinig opleveren.

Continue reading

Meer fietsers stoppen ‘onderweg’

fietsersEr blijken opvallend meer fietsers te zijn die hun fiets op laten halen, terwijl ze nog op weg zijn naar Santiago. Dat valt in ieder geval de firma Soetens op. Soetens verzorgt al sinds jaar en dag het vervoer van fietsen en bagage van pelgrims (met name) naar huis en heeft daar op die manier een aardige kijk op. 

Continue reading

Naar Santiago met een e-bike

 

Een e-bike is een praktische oplossing voor mensen die anders niet meer zouden (kunnen) fietsen. Het is fietsen met trapondersteuning, wat doet lijken alsof je de wind in de rug hebt. Als je me een e-bike naar Santiago wilt, kan je best met een paar vragen zitten.

Continue reading