helpen – leren – inspireren – pelgrimeren

Handgemaakte houten reisgenoot

Het pelgrimeren staat bol van de symboliek. De Jacobsschelp, de wandelstaf, je rugzak. Om er een paar te noemen. Wat is jouw favoriete symbool? Ik ben zelf gek op de schelp: als symbool voor geven en nemen. Ook bomen, vooral de oude knoestige exemplaren, intrigeren mij. De schildpad herinnert me eraan de tijd te nemen.

 
Pas heb ik een oude liefhebberij herontdekt: het tekenen van bomen. Vroeger op papier, nu met mijn brandpen op hout. Een heerlijke meditatieve bezigheid.
 
 
Voor de pelgrim heb ik een leuk reisgenootje of aandenken gemaakt. Een sleutel- tashanger met daarop de afbeelding van een boom of schelp. Op de achterkant kan ik een mooie quote voor je opschrijven. Kijk maar op de foto’s om een idee op te doen.
 
De tashangers zijn via de webwinkel van pelgrimsdingen.nl te bestellen. In de opmerkingen kun je me vertellen wat je op de achterkant wilt hebben. Een quote, een woord, iets dat jou inspireert op jouw weg. Ik kan klein schrijven, dus er past best wat op.
 
Ik ben benieuwd wat je ervan vindt.
Warme pelgrimsgroet,
Ellen