Espresso in een zakje

koffieBen je een ontzettende koffieleut en graag buiten en op pad? Dan zijn er verschillende mogelijkheden om in jouw behoefte te voorzien, want het is een markt die ook door leveranciers van buitensportvoedsel is ontdekt. Zo wordt er inmiddels heel wat onzin de wereld in geslingerd. Neem nou deze instant-espresso-in-een-zakje.

Continue reading

Met Wheelie en omgebouwde fietskar naar Santiago

In mei en juni 2012 hebben mijn vrouw Margo en ik gelopen van Arles naar Santiago, via de Pyreneeën en de Camino del Norte. Dit hebben we gedaan met een Wheelie wandelkar van Radical Design en een tot wandelkar omgebouwde fietskar voor onze bagage.

Onze bagage bestond in ieder geval uit twee kilogram tent en zeven kilogram harp. Aan beide kanten van het fietskarretje hadden we een zwaan bevestigd, die met elkaar een hart vormden. Nodeloze ballast zou je zeggen, zo’n harp. Maar voor ons was die van essentieel belang. De camino lopen was voor ons namelijk een vooroefening in het ‘voor altijd’ de wereld in lopen. Bedrijf en woonhuis verkocht, en als liefdespelgrim met die boodschap willen gaan wandelen. Harp mee, tent mee. Eigenlijk als een slak ons huisje meedragen. Daarom leek een wandelkar een uitkomst.

Continue reading

Tent meenemen op je pelgrimstocht?

tentHeb je dat wel eens? Je wilt naar Santiago de Compostela en je vraagt je af ‘is het nodig om een tent en bijbehorende slaapspullen mee te nemen?’ Dat is maar helemaal afhankelijk van de route die je gaat lopen, hoeveel spullen je mee wilt nemen en hoe ‘self-supporting’ je wilt zijn.

Continue reading

TIP – Hoe pas je een rugzak?

De inhoud van deze video is niet standaard beschikbaar.
Door te klikken op [accepteer] in de banner onderaan de pagina of op een banner (die bij elke video getoond wordt) ga je ermee akkoord dat er third party cookies kunnen worden geplaatst op jouw computer en kan je alle video's op de website bekijken .

Altijd mee: de universele badstop

badstopIedereen heeft wel ‘iets’ dat hij of zij altijd meeneemt op vakantie. Nu gaan wij toevallig meestal op fietsvakantie en dus is dat voor ons ‘de fiets’. Dat ligt een beetje voor de hand, net als ‘mijn vriendin’ of ‘mijn kinderen’. Met onmisbaar doel ik meer op dingen. Voor ons is dat: de universele badstop

Je kent het vast wel. Na een dag op reis kom je bezweet aan op je (eenvoudige) hotelkamer met bad! Wat blijkt: geen badstop. Als je in een vijfsterrenhotel slaapt laat je er natuurlijk een brengen.

Continue reading

Wie we zijn

Pieter-Bas (1969) en Ellen (1975). Alleen, samen en met onze kinderen Fenna (2008) en Thije (2011) hebben we al vaker te voet en met de fiets de weg naar Santiago 'gedaan'. Met onze ervaring(en) in onze rugzak, helpen we graag anderen op weg. 

Contact

De Opstekker 5
8494 PA | Nes (gemeente Heerenveen) | NL

+31 (0) 6 3023 1084

pb@pelgrimwijzer.nl
pelgrimwijzer.nl

Copyright © 2018 Pelgrimwijzer 

contact           disclaimer           privacy policy