Jan Brandjes liep in 2015 met zijn hond naar Santiago

Jan Brantjes (60 jaar) liep met zijn hond Liam naar Santiago. Dat is weer eens wat anders. Er zijn veel mensen die het van plan zijn, samen met de hond. Er zijn er weinig die het doen. 

Jan en Liam zijn op 16 mei 2015 vertrokken uit Beverwijk en kwamen 6 maanden later in Santiago aan. Jan droegeen rugzak met tent, slaapspullen en kookgerei. Liam zijn eigen rugzak met water en eten. Dat Liam op speciale hondenschoentjes moet lopen is even wennen (voor de hond dan, dat lijkt me duidelijk).

Een klein stukje uit het weblog: ‘Op weg langs het kanaal. Na 6 km even rusten, kan Liam even lekker zwemmen. Niet in het kanaal maar een riviertje ernaast met een sluis, waarvan het water in het kanaal stroomt, ziet Liam een fles drijven. Die moet hij hebben, de fles drijft naar de sluis, hij zwemt er op af, ik roep nog “niet doen, kom hier” maar hij heeft de fles al maar kan niet meer terug zwemmen, de stroom is te snel, hij verdwijnt bijna onder de sluis, ik hang inmiddels aan een rek er boven om hem er onder vandaan te trekken, hang half in het snel stromende water maar kan hem net niet meer helpen, hij verdwijnt onder water, ik helemaal in paniek maar er was niemand, wat nu? Snel naar de andere kant  gerend en daar was hij weer, snuivend, proestend maar levend, ik kon wel janken en juichen tegelijk. Ik heb hem verwend met een abrikozenbroodje.’

Kijk, dat maak je dan weer mee als je met een hond loopt en allemaal binnen zeven weken na de start. Dat belooft nog veel moois, en hopelijk voor Jan en Liam iets minder heftig. Je zou er een hartverzakking van krijgen. Lees nog meer op hun weblog.

Bron: https://janbrantjes.wordpress.com/