helpen | leren | inspireren | pelgrimeren

Clemens Sweerman overleden

 

Op 13 juni 2018 is Clemens Sweerman overleden. Hij werd 72 jaar. Clemens kan je kennen van zijn fietsroutegidsen. Hij was een pionier op dit gebied, met zijn Jutland route, de van Gogh route en de Limes fietsroute. Onder pelgrimsgangers is Clemens vooral (en meest) bekend van de St Jacobsfietsroute en Langs Oude Wegen en pelgrimssteden. Deze laatste gids schreef hij met Aart van Rossum, die al in 2015 overleed. Zijn gids van de St Jacobsfietsroute, van Haarlem naar Santiago, vormt voor veel pelgrims al jaren dé fietsroute naar Compostela. 

Lees meer…

Ad en Angelique gaan weer op de handbike naar Compostela

In 2014 maakte ik een portret van Ad en Angelique Simons. Samen zijn ze meerdere keren naar Santiago gegaan op hun handbike. Afgelopen Fiets- en Wandelbeurs heb ik ze voor het eerst ontmoet, waar ze me vertelden dat ze dit jaar de Camino Portugues gaan doen op de handbike. Ze hebben een inspirerend verhaal en laten zien dat ALLES mogelijk is. Daarom nog maar een keer aandacht voor hun portret.

Wandelgids Twentse Kruistochten

wandelgids_twente_kruistochten12 Rondwandelingen van 15 tot 20 kilometer langs kapelletjes en landkruizen in Twente. Het boekje, in tekst en foto’s, beloofd veel. Het enige dat mij rest is wandelen. Wat een mooi boekje!

Continue reading