helpen – leren – inspireren – pelgrimeren

Op pelgrimstocht met het gezin

Op pelgrimstocht met het gezin is bijzonder en leuk om te doen. De essentie van het pelgrimeren als gezin zit hem erin dat ouders er niet voor kiezen om hun kinderen mee te nemen. Je doet samen wat je leuk vindt om te doen en de kinderen horen daar bij. Dat is ook gelijk hét verschil met het pelgrimeren met kleinkinderen, neefjes, nichtjes of in schoolverband. Voor grootouders en begeleiders is dat een keuze, om op pad te gaan met kinderen. Ouders kiezen ervoor om op pad te gaan… 
 
Op deze pagina maak je kennis met gezinnen die samen op pelgrimstocht zijn geweest, te voet of op de fiets. Ook zijn er gezinnen die als vrijwilliger hebben gewerkt of werken in een (al dan niet eigen) pelgrimsherberg. Je kunt doorklikken naar verhalen in artikelen of op websites die je direct kunt lezen of boeken bekijken die je meer vertellen over pelgrimeren in het algemeen of met kinderen in het bijzonder.
 

Kennismaken

Klik op een afbeelding om kennis te maken met de gezinnen die samen een pelgrimstocht hebben gemaakt.
 

 

 

Te voetMet de fietsHerbergier
  • Pieter en Irene Kapinga liepen met hun zoons Thomas (2001) en Martijn (2004) vanaf 2012 samen meerdere pelgrimstochten, onder andere de Camino Francès vanaf Léon, de Via POdiensis van Le Puy naar Conques, de Camino Portugues en een stuk van het Jabikspaad. Op hun website vind je hun reisverslagen.
  • Mark Simons en Marianne van Wetter liepen met één (Mare), twee (Kieke) en drie (Broes) kinderen meerdere korte en lange pelgrimstochten. Zo liepen ze onder meer met dochter Mare in 2008 hun huwelijksreis van Nederland naar Compostela. Dit heeft voor hen de aanzet gegeven tot Mountain Child Care
  • Gaston en Lucienne Huismans liepen vanaf 2010 met kinderen Tim (2000) en Ivi (2002) in drie zomervakanties van Nederland naar Compostela. In de Jacobsstaf van januari 2011 (uitgave 88 – pagina 18) vind je een artikel over deze tocht. 

 

Gelijk lezen

Hier vind je een selectie van artikelen over gezinnen op pelgrimstocht, die je nu gelijk kunt lezen. Klik op de afbeelding om het artikel te openen. 

 

Boeken

Dit zijn boeken die op een of andere manier aandacht geven aan het maken van een pelgrimstocht met kinderen. Dat kan in de vorm van een reisverslag, een portret van een gezin of een boek zijn dat vooral praktische informatie bevat. Klik op een afbeelding om meer over het boek te zien.