helpen | leren | inspireren | pelgrimeren

TV-programma – Laat mij maar lopen

Omroep MAX heeft in augustus 2018 de vierdelige serie ‘Laat mij maar lopen’ uitgezonden. In deze serie worden zeven wandelaars gevolgd die de Via de la Plata lopen, vanaf Salamanca naar Santiago de Compostela*.  De serie is bedacht en gemaakt door Mariska van de Klis en haar produktiebedrijf. Mariska heeft zelf meerdere pelgrimstochten gelopen, in Spanje en Italië.

Lees het hele artikel, en wat ik van de serie vind.

Espectacular! Naar het klooster van San Juan de la Pena

Het is maandagochtend en we verlaten Jaca. Gestaag klimmen we de kilometers aaneen. We hebben net twee dagen aan de rand van het zwembad van de camping van Jaca gezeten. De kinderen hebben zich vermaakt, met het water als verkoeling voor het warme weer. Een aardige Spaanse man zorgde voor spelplezier door Thije en Fenna uit te dagen om bommetjes te doen.

Lees het hele verhaal van deze dag en hoe we bij het klooster zijn gekomen…

Vreemde vogels

hoegaardenTot mijn vreugde doet mijn rechtervoet vandaag veel minder pijn. Dat geeft hoop op betere tijden en een minder pijnlijk vervolg van de reis. Al rap ben ik in Hoegaarden. Hoegaarden, pelgrimsoord voor de bierdrinker. Ik kijk even vreemd op als ik een meneer de lokroep van een goudgeile fazant zie na doen. Dit blijf ik horen tot ik buiten gehoorafstand ben. Waarschijnlijk staat ie daar nu nog. Dat bier?

Lees het hele artikel…