helpen – leren – inspireren – pelgrimeren

Lopen met een wandelkar

Met een wandelkar kan je je spullen meenemen zonder een rugzak te dragen. Dé oplossing voor mensen die geen rugzak kunnen of willen dragen. Om jou verder te helpen zetten we een paar wandelkarren op een rij, geven we een idee welke kar misschien voor jou geschikt is en delen we de ervaring van anderen.

 

Welke wandelkarren zijn er?

 

Carrix

De Carrix is een eenwielige wandelkar, speciaal gemaakt om je tas op te vervoeren in bos-en heuvelachtige omgeving en belastbaar tot 20 kilogram. De Carrix komt uit Zwitserland. Ik heb hem niet te koop gezien buiten Zwitserland.

Dixon Rollerpack

Ook de Dixon Rollerpack is een eenwielige wandelkar. Hij is beschikbaar in een ‘normale’ variant (voor belasting tot circa 22 kg) en een ‘heavy duty’ variant (voor bealsting tot circa 45 kg. Deze kar is alleen in Amerika te koop.

 

Radical Design Wheelie

De Wheelie van Radical Design is een Nederlands product, verkrijgbaar in twee uitvoeringen: de Trekking en de Combi (om een kind op mee te nemen). Beiden zijn leverbaar met en zonder remmen. De Wheelie is belastbaar tot 40 kilo en het gewicht bevindt zich direct boven de as. De Wheelie is vooral geschikt voor vlakke wegen, maar is ook bruikbaar off-road.

Benpacker

De Benpacker is bedacht door Ben Größle uit Duitsland en wordt mede ontwikkeld door Weber Products (bekend van fietskarren en koppelingen). De kar is een multitalent. Je kunt je eigen rugzak erop meenemen, maar ook heel eenvoudig iets anders. Dat komt door het kunststof draagvlak. Je kunt de kar overigens ook achter de fiets hangen.

 

Welke wandelkar is geschikt voor mij?

Als je overweegt om een wandelkar aan te schaffen dan zijn er een paar vragen die je voor jezelf dient te beantwoorden. De antwoorden brengen je tot een keuze.

  • Hoeveel geld heb ik er voor over?
  • Welke belasting wil ik op mijn heup voelen?
  • In wat voor soort terrein ga ik lopen?
  • Hoeveel kilo bagage neem ik mee?

Als vertrekpunt neem ik even: de aanschaf van een wandelkar in Nederland. Mijn argumentatie hiervoor is als volgt:

  • Als ik een hoop geld uitgeeft aan een kar wil ik hem eerst even proberen.
  • Ik maak alleen geld over naar webwinkels die ik in een of andere vorm ken.

In dat geval beperkt de keuze zich (helaas) tot alleen de Wheelie van Radical Design.

 

Ervaringen met de wandelkar Huur de Wheelie wandelkar