helpen – leren – inspireren – pelgrimeren

Websites met informatie over Compostela

Nederlands Genootschap van Sint Jacob (NGSJ)
Nederlandse vereniging die praktische informatie en ondersteuning geeft aan (aanstaande) pelgrims naar Santiago de Compostela. Het NGSJ heeft een actieve (besloten) groep op Facebook.

pelgriMEER
pelgriMEER is een beweging van mensen die blijven pelgrimeren, ook nadat aansprekende bestemmingen als Santiago de Compostela of Rome zijn bereikt. In de digitale pelgrimsherberg van pelgriMEER staan ervaringsverhalen centraal.

Pelgrim Helmut
Mooie website met vermakelijke reisverslagen van inmiddels 10 verschillende caminos, de meeste te voet en een met de fiets afgelegd. Helmut is bevlogen, zeer ervaren en deelt zijn ervaringen graag met anderen.

Pelgrimsgidsen
Routegidsen van diverse Camino’s, samengesteld door Hans van den Breul. Hans is de laatste 12 jaar nauw verweven met de pelgrimsroutes naar Santiago de Compostela, als wandelaar van diverse camino’s en als hospitalero.

L’Esprit du Chemin
Pelgrimsherberg van Huberta en Arno in het het gehucht Le Chemin (Anthien) vlakbij Vezelay. De herberg staat aan de pelgrimsweg die via Nevers naar Saint-Jean-Pied-de-Port gaat.

Camino Fietstransport
Voor vervoer van je fiets en bagage van en naar Santiago de Compostela, en vele tussengelegen plaatsen.

Santiago Startpagina
Verzamelsite met veel links naar andere websites over Santiago en een forum.

Eroski Consumer
Website van de Spaanse supermarktketen Eroski, met zeer uitgebreide aandacht voor en heel veel informatie over de Camino’s naar Santiago.

Soetens
Fietstransport vanuit Santiago en Rome naar huis. Doet ook veel tussenliggende plaatsen aan, op weg naar je pelgrimsbestemming. Vervoert je fiets en je bagage.